Áfonyás gyömbéres puncs

A forró italok hideg napokra nagyon kedvelt itókák, nincs ez másképp az áfonyás gyömbéres puncs esetében sem! Téli sportok, hosszú séták után jólesik egy pohár forralt bor vagy valami többé-kevésbé alkoholos itóka. De vigyázat!!! Kevés alkohol is könnyen a fejünkbe – mi több a lábunkba – szállhat, tanácsos mértékkel kortyolgatni ezeket a lélekmelegítőket. Jól összeválogatva az alapanyagokat és a fűszereket bátran használva, igazi különlegességeket készíthetünk. Érdemes próbálkozni!

Áfonyás gyömbéres puncs borral

Hozzávalók 4 személyre:

Az illatos gyömbéres puncs elkészítési lépései:

  1. Először a citromot, narancsot és a zöld citromot facsarjuk ki és szűrjük le.
  2. A gyömbért pucoljuk meg.
  3. Majd a bort, az almalevet, a narancs, citrom és zöld citrom átszűrt levét, valamint a gyömbért, fahéjat, a csillagánizst forraljuk össze a cukorral.
  4. Ezután mélyhűtött állapotban adjuk hozzá az áfonyát és mérsékelt lángon 8-10 percig forraljuk lefedve.
  5. Majd hagyjuk még fedő alatt pihenni néhány percig és csak azután szűrjük bele az előre elkészített poharakba.

Tálalás előtt a citrusok héjából – csak ha kezeletlen vagy bio gyümölcsök – készíthetünk narancs- vagy citromhéjból tekert csigákat, ezzel díszíthetjük a poharakat. De cukorba mártott poharakba is tölthetjük az elkészült puncsot vagy akár citromkarikákkal is díszíthetjük. Csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Jó kortyolgatást hozzá!

Vissza a kategória cikkeihez